Tandreglering med Invisalign

behandlingar

Invisalign

Invisalign är en ny nästan helt osynlig tandställning. Tänderna regleras med hjälp av löstagbara genomskinliga plastskenor som är skräddarsydda för just dina tänder.

Invisalign

Osynlig tandställning

Invisalign är en ny nästan helt osynlig tandställning. Tänderna regleras med hjälp av löstagbara genomskinliga plastskenor som är skräddarsydda för just dina tänder. Tillskillnad från en gammaldags tandställning, så kallad räls, så är Invisaligns plastskenor avtagbara och vilket gör att du själv kan ta ut den vid behov, när du ska äta eller vid andra tillfällen, som till exempel ett jobbmöte.

 

Hur lång tid tar en behandling?

Men en klassisk gammaldags tandställning, en så kallad ”räls”, är behandlingstiden vanligtvis ca 1 år. Med Invisaligns genomskinliga tandställning nås önskat resultat betydligt fortare. Beroende på hur stor justering som ska göras så tar en behandling mellan 2-18 månader, men oftast varar en behandling mellan 3-6 månader.

 

Hur fungerar Invisalign?

osynlig invisalign skena

Invisaligns system reglerar tänderna med hjälp av flera nästan osynliga skenor i specialplast. En behandling består av flera, för dig, skräddarsydda skenor som byts med en till två veckors mellanrum. Skenorna är formade så att tänderna flyttas lite i taget, i takt med att du byter skenor och kommer längre fram i behandlingen förflyttas tändernas placering mot den slutgiltiga positionen.

Varje skena skiljer sig från den ena, de första skenorna skiljer sig inte mycket från hur dina tänder är placerade vid behandlingens start. Efter en till två veckor har tänderna flyttats lite, nästa skena skiljer sig lite mer, för att sedan fortsätta fram tills att den önskade placeringen är uppnådd.

För bästa resultat ska plastskenorna användas under hela dygnet, men tas ur när du äter eller borstar tänderna. Tandställningen är nästan helt osynliga men under kortare perioder, vid till exempel ett möte, går det bra att ta ut skenorna.

 

Så börjar en behandling

En behandling börjar med att vi tittar på dina tänder och gör en bedömning om Invisalign är rätt behandling för dig. Sedan skapas en behandlingsplan där du med hjälp av ett avancerat 3D-verktyg från Invisalign får se det förväntade slutresultatet, redan innan behandlingen har börjat. Med hjälp av en virtuell film får du se hur tänderna flyttas från första skenan fram till den sista och det önskade slutresultatet. 

Boka en första konsultation

Kontakta oss för att boka in en första konsultation. Tandläkare Maria Brännström och Gabriel Shamoun är Invisalign-certifierade tandläkare hos oss på uSmile Kungsbacka.
Rulla till toppen